Снимка: PexelsПравилата вече са обсъдени. Решено е следното: Преболедувалите от Covid-19

...
Снимка: PexelsПравилата вече са обсъдени. Решено е следното: Преболедувалите от Covid-19
Коментари Харесай

Във Франция: Преболедувалите Covid-19 ще могат да се ваксинират не по-рано от три месеца след появата на първите симптоми

Снимка: Pexels

Правилата към този момент са разисквани. Решено е следното: 

Преболедувалите от Covid-19 ще могат да се имунизират против тази болест, само че не по-рано от три месеца след появяването на първите признаци след заразяването им.

Това се показва в конкретизираните рекомендация за имунизиране на Висшият комитет по опазване на здравето (ВКЗ) на Франция, представен през днешния ден в електронното издание на в. " Фигаро ".

Специалисти означават, че данните, с които разполагат все още, не им разрешават да дефинират дали има изгода към този момент инфектираните с Covid-19 да се имунизират. От друга страна след три месеца на наблюдения при имунизирането на хора, които към този момент са изкарали Covid-19, не се регистрират никакви странични резултати.

На този стадий няма нужда от систематично имунизиране на хората, които към този момент са изкарали заболяването със признаци. Тези хора обаче би трябвало да имат опцията да се имунизират, в случай че желаят, откакто се съветват с доктор. В този случай за предпочитане е да се съблюдава най-малък интервал от три месеца от момента на появяването на признаците, допълват здравните експерти.

Повечето французи няма да могат да се имунизират преди пролетта на 2021-ва, отбелязва ВКЗ.

Първите имунизации ще стартират през последната седмица на декември, а първи от вируса ще бъдат предпазени чиновниците и жителите на домовете за възрастни хора и лекарите, които контактуват с заболели от Covid-19.

В дефинира случаи при първите стадии на имунизация могат да бъдат включени и хора с имунен недостиг, заболявания на кръвта или бъбречна непълнота.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР